luisterkind, healing en reading

Kinderwens

Een kinderwens is een diep gevoeld verlangen in een mens. Als dit verlangen, om welke reden dan ook, (nog) niet vervuld is geraakt, zorgt dit voor een wond die pijnlijk is en moeilijk te negeren. Je wordt in je omgeving geconfronteerd met vrouwen die wel zwanger zijn geraakt of kinderen hebben gekregen en dat kan je wond telkens weer opnieuw laten bloeden. 

Een Kinderwens-afstemming kan je helpen om meer inzicht te krijgen in waarom je nog niet zwanger bent geraakt en wat ervoor nodig is om de kans hierop te vergroten. Daarnaast kan een Kinderwens-afstemming je handreikingen geven hoe je om kan gaan met je eigen pijn en wat er voor nodig is om deze zoveel als mogelijk is, te helen.

Voor wie

* Vrouwen en hun partners met een kinderwens
* Homo-koppels met een kinderwens
* Mensen die twijfelen of ze wel of geen kinderen willen
* Mensen die twijfelen of ze nog voor een volgend kindje willen gaan
* Mensen bij wie de kinderwens geheel of gedeeltelijk onvervuld is gebleven en die hierin een stukje willen helen

Voorbeeldvragen

* Ik ben al drie jaar bezig met zwanger worden. Medisch gezien is alles in orde. Zit er iets anders in de weg waardoor het niet lukt?
* Ik heb geen partner maar wel een kinderwens. Kan ik het aan, in mijn eentje moeder worden?
* Na een moeizaam IVF-traject zijn we uiteindelijk na vele pogingen zwanger geraakt. In de vijfde maand ben ik ons kindje verloren. Ik wil nog steeds heel graag een kind maar ik weet niet of ik dit nog een keer aankan.
* Door ziekte is het voor mij fysiek niet meer mogelijk om zwanger te worden. We hebben al een kindje maar ik had zo graag een tweede gewild. Mijn omgeving vind dat ik dankbaar moet zijn met wat ik heb. Maar ik heb er nog steeds zo’n verdriet om en weet niet hoe ik hiermee om moet gaan.
* Ik en mijn partner zijn er aan toe om kinderen te krijgen. We twijfelen of we voor biologische kinderen moeten gaan, of voor adoptie. Wat past bij ons?
* Toen ik 21 was heb ik een abortus ondergaan. Achteraf heb ik me daar best heel schuldig over gevoeld. Nu wil ik graag zwanger worden maar het lukt steeds niet. Heeft dat op de een of andere manier met de abortus te maken?