luisterkind, healing en reading

Geboorteverwerking

Geboren worden is voor elke baby een intense gebeurtenis. Vanuit de begrenzing van de moederschoot komt het via oerkrachten of een ingreep van buitenaf in een open ruimte terecht. Het kost een baby tijd om zich aan deze ingrijpende verandering aan te passen.

Soms zijn er factoren rondom de zwangerschap of geboorte die het kind extra belasten. Te vroeg geboren worden of medisch ingrijpen zijn hier voorbeelden van. Maar ook persoonlijke omstandigheden rondom de zwangerschap en geboorte spelen een rol. Al in de baarmoeder vangt het ongeboren kindje gevoelens en signalen op van zijn of haar ouders en dit heeft effect op hoe het kind de geboorte en de weg daarnaartoe beleeft.

Met een Luisterkindafstemming die gericht is op geboorteverwerking wordt er afgestemd op de baby of het kind om te kijken hoe het zelf zijn geboorte heeft ervaren.
Daarnaast wordt er gekeken naar wat het kind nodig heeft om pijnlijke ervaringen die het tijdens de zwangerschap of bij de geboorte heeft opgedaan zo goed mogelijk te helen, zodat het voortaan soepeler door het leven kan gaan.