luisterkind, healing en reading

Het Kantelpunt

Het kantelpunt is een punt in je leven waarop je van een oud naar een nieuw bewustzijn groeit. Meestal wordt het kantelpunt ingeluid door een gebeurtenis of gevoelstoestand die alles behalve prettig is: je krijgt een burn-out, gaat scheiden, of je ziet jezelf geconfronteerd met steeds weer dezelfde patronen, waardoor je je afvraagt wat voor zin het leven nog heeft. Intense gevoelens van moedeloosheid, wanhoop en geen licht meer zien, kunnen gepaard gaan met het kantelpunt.

De tijdsgeest is momenteel zo dat alles wat onderdrukt is geweest, nu in volle omvang naar boven komt en dat voelt lang niet altijd comfortabel. Omdat het diepliggende (familie)patronen zijn die aan de oppervlakte komen, neemt het kantelpunt langere tijd in beslag. Het kan maanden duren, maar ook jaren.

Toch kan je zelf wel degelijk iets doen om dit proces te versnellen. Sterker nog, er wordt van jou actief inzet gevraagd! Omdat je daarmee je eigen grootsheid erkent, je eigen kracht, en je je niet langer afhankelijk maakt van anderen en de omstandigheden in je leven.

Het belangrijkste sleutelwoord in de kantelperiode is LIEFDE

Heb je het moeilijk, vraag jezelf dan af: WAT ZOU LIEFDE DOEN?

Om je alvast op weg te helpen:
LIEFDE heeft begrip.
LIEFDE ziet dat je beschermingsmechanismen en destructieve patronen voortgekomen zijn uit pijn.
LIEFDE geeft erkenning aan deze pijn, zonder in slachtofferschap te vervallen.
LIEFDE geeft troost op momenten dat je het moeilijk hebt.
LIEFDE zegt dat je het niet alleen hoeft te doen, dat je om hulp mag vragen. Lukt dat nog niet aan een medemens, vraag het dan aan de natuur of aan de Bovenwereld.
LIEFDE erkent dat je kwaliteiten hebt, zelfs als je daar zelf niet meer in gelooft.
LIEFDE zet je aan om te kijken naar de positieve dingen in jezelf en je leven.

Elke keer wanneer je merkt dat je jezelf afkeurt, streng bent naar jezelf en over jezelf oordeelt, vraag jezelf dan af: Hoe zou LIEFDE naar mij kijken? En waar heb ik nu eigenlijk echt behoefte aan? Geef hier zoveel mogelijk gehoor aan!

Vaak begint de daadwerkelijke omwenteling met hele kleine stapjes: Je gunt jezelf opeens dat kopje thee op de bank, je gunt het jezelf om eerder weg te gaan van een afspraak die je energie kost, of je koopt die lekkere bodylotion die je zo fijn vind ruiken. Door deze momenten van liefde steeds weer te herhalen in je leven, gaat de liefde groeien. Je kantelt en kantelt steeds meer, totdat je merkt dat de fijne momenten in jezelf en je leven groter zijn geworden dan de minder fijne momenten. Je staat nu aan het begin van een nieuw bewustzijn, dat zich alleen maar uitbreidt!

Na het kantelpunt

Na het kantelpunt houdt je groei dan ook niet op; het versnelt zich alleen maar. Steeds minder val je terug in oude patronen, en als je weer terugvalt dan kom je er ook weer sneller uit. Je wordt begripvoller naar jezelf en een ieder om je heen. Je ontdekt eigenschappen die er in potentie altijd al waren, maar waar je nooit zo goed bij kon. Nu kan je dat wel en dat geeft een enorme vreugde!

Je bent het kantelpunt voorbij als je merkt dat je het leven leuk gaat vinden. Je geniet van de fijne momenten die er zijn, en de minder fijne momenten accepteer je ook als vanzelfsprekend. Je voert niet zo’n strijd meer met het leven of met jezelf. Je hecht je minder aan dat wat buiten je is, en vindt de Ware Liefde meer en meer in jezelf. Dit straal je ook uit naar buiten waardoor uiteindelijk je levensomstandigheden mee kantelen en ook daarin steeds meer de Liefde doorklinkt.

Herken je jezelf in deze tekst en wil je ondersteuning in je proces? Met een Luisterkind- afstemming of een Healing-Readingsessie komt er licht op wat voor jou op dit moment belangrijk en helpend is.

www.luisterklank.nl
© Luisterklank, Anna Poppink

Deze tekst mag gedeeld worden, mits met bronvermelding.